And i blommesauce

2 prs.

300 g berberi andebryst
5 spsk. Blommesauce 
1 spsk. Vand
1 spsk. Lys, tør sherry
2 spsk. neutral olie
fint salt
2 fed hvidløg, skåret i skiver
3 forårsløg, skåret i skiver
2 spsk. sojasauce
evt. 1 spsk. Maizenamel udrørt i lidt vand

Andebrystet deles i skind og kød.
Skindet og kødet skæres ud i tynde strimler.
Blommesauce, vand og sherry blandes sammen.
Halvdelen af olien varmes op i en wok. Når olien næsten er rygende varm, friteres andeskindet heri. Når det er blevet sprødt og gyldent, tages det op af olien og lægges til afdrypning på et klæde eller stykke køkkenrulle. Drys med fint salt.
Wokken er nu klar til næste om gang og den sidste del af olien varmes godt op.
Hvidløg tilsættes, svitses kort, hvorefter andekødet tilsættes og steges i ca. 5 min.
Forårsløg tilsættes, steger med i 1 min., hvorefter blommesauceblandingen og soja tilsættes. Lad simre i 10 min.
Smag til og jævn evt.

Anrettes ovenpå kogte ris og pyntes med de sprøde skindstykker.


(c) 2024 e-fri.dk