Tarteletter med thairejer i kokossauce

til ca. 8 tarteletter

Saucen:
1 stærk chili, hakket groft
1 spsk. ingefær, hakket groft
4 limeblade. hakket groft
2 fed hvidløg, hakket groft
2 spsk. neutral olie
1 dåse kokosmælk (4 dl)
salt

Olien varmes op i en gryde.
Svits chili, ingefær, limeblade og hvidløg godt heri - lad svitse i 2 min.
Tilsæt kokosmælk, bring i kog og lad koge i 5 min.
Tag af varmen og lad trække i 10 min.
Smag til med salt.

1 rød peberfrugt, i tynde strimler.
300 g rejer, pillede
jævning - evt. maizena
6 forårsløg, skåret i tynde skiver

Saucen sies og hældes tilbage i gryden - bring i kog.
Tilsæt peberfrugt og lad simre i 2 min.
Rejerne tilsættes: hvis de er rå, skal de have 2 min - hvis de allerede er lyserøde, skal de bare i saucen, og så fortsætter man til næste punkt.
Jævn saucen, rør forårsløgene i og nu er fyldet klar til at blive overført til lune tarteletskaller.


(c) 2024 e-fri.dk