Laves af små tomater gerne i blandede farver. Har anvendt de umodne tomater der ikke når at blive modne, da efteråret ikke byder på nok sol og varme.
750-1000 g små tomater
½-1 dl groft salt
1 knsp. tørret timian
Tomaterne skylles, deles i kvarte og lægges i ét lag på f.eks. en tallerken.
Salt fordeles over tomaterne, der stilles koldt i 3 timer.
Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Forsigtigt skylles tomaterne fri for overskuds salt, dryppes af på et klæde og placeres i det klargjorte glas.
Timian drysses på til sidst.
Lagen:
2 dl eddike
1½ dl rørsukker
1 tsk. vaniljesukker eller et lille stykke vaniljestang
1 stk. kanelstang
1 stk. nellike
½ tsk. ingefærpulver
Atamon (se dosering på flasken/pakken)
Alle ingredienser, undtagen atamon, hældes sammen i en kasserolle.
Giv et opkog.
Tag af varmen, si lagen, tilsæt atamon og hæld over tomaterne.
Luk mens varm og opbevar koldt.