Grønne tomater (syltede)

½ kg grønne tomater
 

Tomaterne skylles og prikkes tæt og dybt.
 

Forlagen

3 dl kogt, koldt vand

3 dl eddike
 

Vand og eddike hældes sammen.

Tomaterne lægges i forlagen i 6-12 timer (skal være dækket af lagen).
 

Sukkerlage

Henkogningsglas

Forlagen

750 g sukker

6 hele nelliker

2 syltede ingefærs kugler

10 cm hel kanel

Evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)
 

Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.

Tomaterne koges forsigtigt i lagen i ca. 5 min.

Sukker og krydderier tilsættes og tomaterne koger i yderligere 5-10 min., hvorefter de lægges i glasset.

Lagen koger i yderligere 15 min., til den er godt tyk. Atamon tilsættes evt. og lagen hældes i glasset, der lukkes straks.

Man kan evt, dele tomaterne forsigtigt midt over før de hældes i glasset.

 


(c) 2024 e-fri.dk