½ kg grønne tomater
Tomaterne skylles og prikkes tæt og dybt.
Forlagen
3 dl kogt, koldt vand
3 dl eddike
Vand og eddike hældes sammen.
Tomaterne lægges i forlagen i 6-12 timer (skal være dækket af lagen).
Sukkerlage
Henkogningsglas
Forlagen
750 g sukker
6 hele nelliker
2 syltede ingefærs kugler
10 cm hel kanel
Evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)
Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Tomaterne koges forsigtigt i lagen i ca. 5 min.
Sukker og krydderier tilsættes og tomaterne koger i yderligere 5-10 min., hvorefter de lægges i glasset.
Lagen koger i yderligere 15 min., til den er godt tyk. Atamon tilsættes evt. og lagen hældes i glasset, der lukkes straks.
Man kan evt, dele tomaterne forsigtigt midt over før de hældes i glasset.