Banan chutney

syltetøjsglas (skyllet med kogende vand + atamon)
4-5 bananer, i skiver
2 dl frugt eddike, f.eks. æble-eddike
1 dl rørsukker
1 chilifrugt, hakket 
1 lille løg, i små tern
½ tsk. ingefær i tern
50 g rosiner
1 tsk. karry
¼ tsk. sennepspulver
¼ tsk. cayennepeber
1 kanelblad
1 tsk. salt
Evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)

Banan og eddike hældes i en gryde og lad trække i 2-2½ time. Husk at røres i det en gang imellem.
Sukker, chili, løg og ingefær tilsættes, og det bringes i kog - lad simre i 5 min. Husk at røres en gang imellem.
Tag af varmen og lad afkøle.
Tilsæt rosiner, karry, sennepspulver, cayennepeber, kanelblad og salt - giv et opkog under omrøring. lad simre i 3-5 min.
Kanelbladet fjernes.
Atamon tilsættes evt., og chutneyen hældes i glas, der lukkes straks.
 


(c) 2024 e-fri.dk