Agurkesalat

Glas med tætsluttende låg
 

Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.

 

Krydderiposens indhold:

2 spsk. sennepsfrø

1 spsk. peberkorn

1 hel tørret chili

1 fed hvidløg, skåret i skiver
Sennep, peber, chili og hvidløg lægges ned i kogeposen, der lukkes godt.

 

6 dl lagereddike, den klare slags

kogeposen fra før

1 spsk. salt

300 g sukker (gerne rørsukker)

1 spsk. tørret persille

2 agurker, skåret i tynde skiver

Evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)

 

Eddiken bringes i kog sammen med salt, sukker og krydderiposen og koger i 5 min. Fjern derefter kogeposen.

Agurkeskiverne og persillen tilsættes og det hele varmes igennem i 2 min., det må ikke koge.

Atamon tilsættes evt., og agurkesalaten hældes i glas, der lukkes straks.

 

(c) 2024 e-fri.dk