Glas med tætsluttende låg
Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Krydderiposens indhold:
2 spsk. sennepsfrø
1 spsk. peberkorn
1 hel tørret chili
1 fed hvidløg, skåret i skiver
Sennep, peber, chili og hvidløg lægges ned i kogeposen, der lukkes godt.
6 dl lagereddike, den klare slags
kogeposen fra før
1 spsk. salt
300 g sukker (gerne rørsukker)
1 spsk. tørret persille
2 agurker, skåret i tynde skiver
Evt. Atamon (se dosering på flasken/pakken)
Eddiken bringes i kog sammen med salt, sukker og krydderiposen og koger i 5 min. Fjern derefter kogeposen.
Agurkeskiverne og persillen tilsættes og det hele varmes igennem i 2 min., det må ikke koge.
Atamon tilsættes evt., og agurkesalaten hældes i glas, der lukkes straks.