Til syltning af 500-600 g pærer
Sukkerlage:
2 dl vand
½ dl klar eddike
¼ vaniljestang - flækket
500 g sukker
Alle ingredienserne varmes op sammen i en gryde - når sukkeret er opløst skal lagen lige have en hurtigt opkog.
Mens lagen varmer op, kan man gøre pærerne klar.
500-600 g pærer
Henkogningsglas - der skylles med kogende vand og atamon
Atamon (se dosering på flasken/pakken)
Pærerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes forsigtigt. Læg evt i vandbad, for at undgå misfarvning pga. oksidering indtil man er færdig med alle pærerne.
Pærerne koges i lagen - må ikke bulderkoge, mens man jævnligt sørger for at trykke pærerne led med i lagen, da de gerne vil flyde ovenpå.
Når pærerne er møre gør man følgende: gryden tages af varmen, pærerne overføres til henkogningsglas, lagen tilføjes atamon og lagen hældes over pærerne - glasses lukkes straks.