Pærer med vanilje

Til syltning af 500-600 g pærer

Sukkerlage:

2 dl vand

½ dl klar eddike

¼ vaniljestang - flækket

500 g sukker
 

Alle ingredienserne varmes op sammen i en gryde - når sukkeret er opløst skal lagen lige have en hurtigt opkog.

Mens lagen varmer op, kan man gøre pærerne klar.
 

500-600 g pærer

Henkogningsglas - der skylles med kogende vand og atamon

Atamon (se dosering på flasken/pakken)
 

Pærerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes forsigtigt. Læg evt i vandbad, for at undgå misfarvning pga. oksidering indtil man er færdig med alle pærerne.

Pærerne koges i lagen - må ikke bulderkoge, mens man jævnligt sørger for at trykke pærerne led med i lagen, da de gerne vil flyde ovenpå.

Når pærerne er møre gør man følgende: gryden tages af varmen, pærerne overføres til henkogningsglas, lagen tilføjes atamon og lagen hældes over pærerne - glasses lukkes straks.

 

(c) 2024 e-fri.dk