Sushiris

Man kan vælge at anskaffe sig sushi ris i kogepose eller i løs vægt. Som kogepose, retter man sig efter anvisningerne på pakken, og når det er løse sushiris lægges risene i en skål, overhældes med koldt vand og vaskes blidt. Når vandet er mælkehvidt hældes det fra og kasseres. Gentag indtil vandet forbliver klart. Dæk derefter risene med koldt vand og lad stå i 30 minutter, hvorefter de koges.

 

Denne riseddike-blanding er til ca. 300 g kogte sushiris - men lad være med bare at hælde det hele i. tilsæt lidt ad gangen for ikke at komme til at hælde for meget i.

4 spsk. japansk riseddike

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

 

Alle ingredienserne blandes sammen og opvarmes forsigtigt - må ikke koge - indtil sukker og salt er opløst.

Når risene er kogt, hældes de over i et fad eller andet med stor flade. Hældes eddiken over lidt af gange og bland forsigtigt - smag løbende på risen, for at undgå at få for meget eddike i. Mens risen afkøler skal man sørger for at vende den, for at få en ensartet konsistens.

Lad risene afkøle før man går videre med sushi-projektet.

 

(c) 2024 e-fri.dk