til 1250 g kogte kikærter.
Når man er i gang med at koge kikærter, kan man lige så godt koge hele posen på en gang, da de kan opbevares i kogevandet på køl i en uge eller fryses ned i mindre portioner - uden kogevandet.
Når jeg fryser dem ned, laver jeg portioner på ca. 240-250 g da det er det der ofte er i en dåse, og passer til de fleste opskrifter.
Iblødsætning:
500 g tørrede kikærter (1 pose)
vand
Hæld kikærterne i en skål eller gryde, hvor der er rigeligt med plads.
Hæld så megen vand over at vandet står 5-10 højere end ærterne.
Stil på køl i 10-12 timer.
Kogning:
1½ liter vand
1 tsk. natron
de opblødte og drænede kikærter
Ærterne drænes af iblødsætningsvandet.
Hæld vand og natron i en gryde og skru godt op for varmen.
Tilsæt kikærterne og når de koger skrues der ned til medium varme.
Kogetiden kan godt variere noget, alt efter hvor "gamle" de er - kikærterne er færdige når de er bløde og cremede.
Forslag: lad dem koge i 15 minutter - smag på dem og forlæng kogetiden med 5 minutter ad gangen indtil de er klar.
Tag af varmen og lad ærterne køle af i kogevandet.