Når man laver is eller lignende, har jeg gode erfaringer med følgende 2 metoder.
Håndrøres:
Bland alle ingredienserne sammen, hæld massen i en bøtte ? læg køkkenfilm over, og stil i
fryseren. Så er det så, man skal huske at røre i isen mindst 1 gang i timen, indtil den bliver fast ? hvorefter man lægger låg på bøtten. Dette gør, at der ikke dannes helt så mange iskrystaller, som hvis man blot lod den ?passe sig selv? mens den fryser.
Ismaskinen:
Alle ingredienser blandes sammen, og så følger man blot anvisningerne i maskinens instruktionsbog. Jeg har gode erfaringer med at lade maskinen køre indtil isen/parfaiten/sorbeten er fast nok til, at man ville kunne lave kugler af den ? og så føre den ud af maskinen og over i en bøtte med låg og stilles i fryseren.
Is der laves i ismaskinen, bliver ofte mere cremet, og da der røres luft ind i massen, vil den også fylde mere end den hånd rørte.
Jeg bruger lige min røremaskine med en isskål til (billedet).