En syrlig og frisk kage
4 prs.
Mørdej:
50 g smør, smeltet og afkølet
75 g hvedemel
1 spsk. Rørsukker
1 æg
Alle ingredienserne blandes sammen og æltes til en blød dej. Stilles i køleskab i ca. ½ time.
Man kan vælge at rulle dejen ud med en kagerulle eller blot presse den ud i formen med hænderne.
Husk at smøre formen først.
200 g tynde rabarber
Halvdelen af rabarberne lægges oven på dejen.
Marcipancreme:
3 æggeblommer
½ dl rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
100-120 g rå marcipan
75 g mel
2 spsk mælk
3 æggehvider
Æggeblommer, sukker og vanilje piskes sammen. Marcipanen hakkes fint og røres i æggemassen.
Rør mel i massen.
Æggehviderne piskes stive og vendes derefter i massen.
Cremen hældes over tærten og den sidste halvdel af rabarberne placeres ovenpå cremen her er der mulighed for at lege med mønstre.
Tærten bages ved 180° i ca. 40 min.
Pynt:
flormelis
Lad tærten afkøle og drys flormelis over.