Syrlige rabarbertærte

En syrlig og frisk kage

4 prs.

Mørdej:

50 g smør, smeltet og afkølet

75 g hvedemel

1 spsk. Rørsukker

1 æg

Alle ingredienserne blandes sammen og æltes til en blød dej. Stilles i køleskab i ca. ½ time.

Man kan vælge at rulle dejen ud med en kagerulle eller blot presse den ud i formen med hænderne.

Husk at smøre formen først.


200 g tynde rabarber

Halvdelen af rabarberne lægges oven på dejen.

Marcipancreme:

3 æggeblommer

½ dl rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

100-120 g rå marcipan

75 g mel

2 spsk mælk

3 æggehvider

Æggeblommer, sukker og vanilje piskes sammen. Marcipanen hakkes fint og røres i æggemassen.

Rør mel i massen.

Æggehviderne piskes stive og vendes derefter i massen.

Cremen hældes over tærten og den sidste halvdel af rabarberne placeres ovenpå cremen – her er der mulighed for at lege med mønstre.

Tærten bages ved 180° i ca. 40 min.

Pynt:

flormelis

Lad tærten afkøle og drys flormelis over.



(c) 2024 e-fri.dk