Edels klejner

til ca. 30-40 stk. alt efter hvor store man vælger at lave dem - Bedstemor Edel mente at en klejne ikke måtte være større end at den kunne spises i to bidder!
 

250 g hvedemel

½ tsk. hjortetaksalt

1 tsk. vaniljesukker

65 g smør

2 æg

1½ spsk. fløde

85 g sukker

1 tsk. citronsaft

½-1 kg palmin

Hvedemel, hjortetaksalt og vanilje sigtes sammen.

Kold smør hakkes i melet og æg, sukker, fløde og citronsaft blandes sammen og hældes i.

Dejen æltes sammen og stilles koldt i ½ time.

Dejen rulles ud i ½ cm tykkelse, spores med en klejnespore ....og vrides.

Stilles koldt igen.

Palminen smeltes og varmes godt op (man kan teste med en lille flig af dejen, for at se om den er varm nok. Hvis palminen skummer og bruser, er den ikke varm nok).

Klejnerne koges til de er gyldne og lægges derefter på et stykke fedtsugende papir.

 

(c) 2024 e-fri.dk