Brunkager

ca. 50 stk.

125 g smør

65 g farin

100 g mørk sirup

25 g honning

1 tsk. hele nelliker

½ tsk. ingefær, stødt

½ spsk. kardemomme, stødt

½ spsk. kanel, stødt

25 g mandler

1 tsk. citronskal - evt. zestet

3/4 tsk. potaske

½ spsk. lunkent vand

 

Smør, farin, sirup og honning hældes i en kasserolle og varmes forsigtigt op, indtil massen er smeltet sammen. Når det når kogepunktet tages sukkermassen af varmen.

Nelliker, ingefær, kardemomme, kanel, mandler og citronskal, hakkes fint sammen, evt. i en krydderikværn. Blandingen røres i sukkermassen.

Potasken opløses i vandet og røres i sukkermassen.

Mel tilsættes og dejen røres godt sammen indtil det er en samlet dej.

Dejen dækkes til med plastfolie og stilles i køleskabet. Lad den stå i min 1 time.

Dejen rulles ud i ca.3-4 millimeters tykkelse og stanses ud med småkageudstikkere - ja mine børn har lavet "helt traditionelle" brunkager til billederne på denne side!.

Bages ved 200° i 5-7 minutter.


Dejen kan sagtens laves dagen før.

 

 


(c) 2024 e-fri.dk