ca. 50 stk.
125 g smør
65 g farin
100 g mørk sirup
25 g honning
1 tsk. hele nelliker
½ tsk. ingefær, stødt
½ spsk. kardemomme, stødt
½ spsk. kanel, stødt
25 g mandler
1 tsk. citronskal - evt. zestet
3/4 tsk. potaske
½ spsk. lunkent vand
Smør, farin, sirup og honning hældes i en kasserolle og varmes forsigtigt op, indtil massen er smeltet sammen. Når det når kogepunktet tages sukkermassen af varmen.
Nelliker, ingefær, kardemomme, kanel, mandler og citronskal, hakkes fint sammen, evt. i en krydderikværn. Blandingen røres i sukkermassen.
Potasken opløses i vandet og røres i sukkermassen.
Mel tilsættes og dejen røres godt sammen indtil det er en samlet dej.
Dejen dækkes til med plastfolie og stilles i køleskabet. Lad den stå i min 1 time.
Dejen rulles ud i ca.3-4 millimeters tykkelse og stanses ud med småkageudstikkere - ja mine børn har lavet "helt traditionelle" brunkager til billederne på denne side!.
Bages ved 200° i 5-7 minutter.
Dejen kan sagtens laves dagen før.