Rabarbertærte

Tærtebund: Dej

Dejen rulles ud og bages.

Fyld:
250 g rabarber, skåret i mindre stykker 1 spsk. kartoffelmel ½ tsk. stødt kanel ½ tsk. vaniljesukker
50 g flormelis 2 spsk. havregryn

Bland rabarber, kartoffelmel, kanel, vanilje, flormelis og havregryn sammen. Fordel blandingen oven på den bagte tærtebund.

"Låg":
120 g havregryn
1½ 3 spsk flormelis
ca. 100 g koldt smør

Havregryn og flormelis blandes godt sammen og drysses over rabarberblandingen. Smør skæres ud i tynde skiver, evt. med en ostehøvl, og dækker kagen. Kagen bages ved 180° indtil gylden (ca. 35 min.).

Smager dejligt med creme fraiche eller flødeskum til. En teenagedreng her i mit hjem, foretrækker at hælde chokoladesauce over.


(c) 2024 e-fri.dk