Dej:
75 g smør
25 g gær
1 dl lunken mælk
50 g sukker
¼ tsk. salt
1 æg
Ca. 300 g hvedemel
Smør smeltes, tages af blusset og mælken hældes i, dette skulle gøre væsken håndvarm. Heri udrøres gæren.
Sukker, salt, æg og mel røres i, og dejen ældres til en er fast - men ikke tør.
Hæver i 15 min.
Fyld:
150 g marcipan, revet
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
Alle ingredienserne røres godt sammen.
1 æg
Lidt mælk
evt. perlesukker eller flormelis
Dejen rulles ud til ca. 20 X 100 cm.
Marcipanfyldet smøres på og kringlen foldes og formes. Stilles til hævning i 1 time.
Æg og lidt mælk piskes sammen, og kringlen pensles med dette. Drys evt. kringlen godt med perlesukker (eller flormelis efter bagning) bag i 25-30 min. ved 180°.