Gulerodskage med limeflødeostecreme

Opskriften passer til en form med en diameter på 15-18 cm.

Kagen:
100 g revet gulerod
80 g smør, smeltet og håndvarm
1 æg
75 g sukker
75 g mørk sirup
70 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¾ tsk. kanel, stødt
¾ tsk. ingefærpulver
1 knsp. salt

De våde ingredienser røres godt sammen, hvorefter de tørre tilsættes og røres tilsvarende godt i.
Dejen overføres til en smurt form og bages ved 180° i 35-40 min.
Kagen skal være helt afkølet, inden creme tilføjes.

Flødeostecreme med lime:
200 g neutral flødeost, f. eks. Philadelphia
75 g smør, blødt
75 g flormelis
skal af 1 limefrugt, zestet fint (evt.: gem lidt til pynt)
1 spsk. limesaft

Alle ingredienserne piskes godt sammen.
Smøres på den helt afkølede kage - og pynt evt.

 

 

 

 

 


(c) 2024 e-fri.dk