ChokoladekageX3

Til 1 alm. springform

Chokoladecremen:
300 g mælkechokolade
2 dl piskefløde

Chokolade brækkes i mindre stykker, og hældes i en kasserolle sammen med piskefløden.
Massen varmes op indtil chokoladen er smeltet, uden at koge.
Stilles koldt, indtil cremen er helt afkølet.

Kagen:
100 g smør
100 g mørk chokolade
200 g rørsukker
1¼ dl mælk
2 store æg
75 g hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Chokoladen brækkes i mindre stykker og hældes sammen med smør, rørsukker og mælk i en kasserolle.
Massen varmes op indtil chokoladen er smeltet, uden at koge. Afkøles indtil håndvarm.
Æg røres i massen, hvorefter hvedemel, kakao, bagepulver og vaniljesukker tilsættes. Dejen røres indtil den er ensartet.
Kagen hældes i en smurt eller bagepapir beklædt springform og bages ved 175-180° i 30-40 min.

Kagen
Cremen
25 g hvid chokolade

Kagen afkøles indtil den er kold nok til at skære igennem - horisontalt.
Cremen piskes med en elpisker, indtil cremen er luftig.
Halvdelen af cremen smøres på den nederste stykke kage, den anden del af kagen placeres ovenpå og øverst påføres resten af cremen.
Kagen pyntes med spåner af den hvide chokolade.


(c) 2024 e-fri.dk