Chokoladekage med Baileys og smørcreme

Til en kage på ca 25 X 25 cm.

150 g mørk chokolade, hakket fint
200 g smør
4 æg
200 g rørsukker
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
1½ dl Baileys
4 spsk. Baileys (til efter bagningen)

Smør smeltes, tages af varmen.
Chokoladen tilsættes smøret og smelter mens massen afkøler til håndvarm,
Æg og sukker piskes godt sammen hvorefter smør+chokoladeblandingen røres godt i.
Tilsæt, hvedemel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og Baileys og rør godt sammen.
Dejen hældes i en form, der er foret med bagepapir og bages ved 175° i 30-40 min.

Smørcreme/frosting med mørk chokolade:
Smør cremen på den afkølede kage.


(c) 2024 e-fri.dk