Bemærk at der skal tilføjes sukker 2 gange til dejen
Dej:
150 g smør
75 g sukker
150 g mørk chokolade
3 æggeblommer
100 g finthakkede mandler
75 g hvedemel
3 æggehvider
75 g sukker
Smelt smør og lad afkøle.
Smelt chokoladen og lad afkøle.
Pisk smør og sukker cremet, rør chokolade, æggeblommer og mandler i dejen.
Melet røres i dejen
Pisk æggehviderne stive, rør derefter sukkeret i, og vend forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en velsmurt springform (ca. 22 cm i diameter), og bag kagen i forvarmet ovn ved 175° i 30-45 min. (indtil kagen er fast på midten).
Tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen, før den flyttes ud på en bagerist og afkøler helt.
Glasur:
75 g mørk chokolade
75 g blødt smør
1 æggeblomme
1½ dl sigtet flormelis
Chokoladen og smør smeltes og afkøles.
Chokoladen piske godt sammen med æggeblomme og flormelis til den bliver til en tyk creme.
Den bredes over kagen, der stilles køligt indtil servering.