Brunsviger

til en form på ca. 24X34 cm

Dej:
50 g smør
1 dl mælk
25 g gær
25 g rørsukker
½ tsk. groft salt
1 æg
250-270 g hvedemel

Smør smeltes og mælken tilsættes - blandingen skal kun være håndvarm. 
Gær udrøres i den håndvarme smør og mælkeblanding.
Tilsæt sukker, salt og æg. Røres sammen.
Hvedemel tilsættes, tag det lidt ad gangen og stop når dejen er blank og smidig.
Dejen rulles ud - jeg placerer dejen mellem 2 skiver bagepapir og ruller ud med kagerulle - indtil den har den ønskede størrelse.
Dejen placeres i formen. Sørg for at der er en kant hele vejen rundt, da dette skal holde på fyldet.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, og begynd på fyldet.

Fyldet:
125 g smør
200 g brun farin
2½ spsk mørk sirup

De 3 ingredienser puttes i en gryde, og lad det langsomt smelte sammen. Det må ikke koge.
Når det er en ensartet masse, stilles det til side og venter på at dejen skal hæve færdig.

Når dejen er færdig med at hæve, kommer man lidt vand på fingrene og prikker mange dybe huller i dejen - men må ikke prikke igennem til bunden.
Fordel fyldet, der stadig skal være flydende men ikke varmt, oven på dejen.
Bag kagen ved 200° i 15-17 min.
Lad kagen afkøle, før den serveres.

Man kan pynte den med flødeskum og bærsauce, og til fødselsdage, kan man lave en kagemand eller -kone og pynte med slik.



(c) 2024 e-fri.dk