Brownie med Nutella

Kagen:

120 g mørk chokolade

60 g smør

130 g Nutella, eller anden chokolade-smøre-pålæg

2 æg

150 g sukker

½ dl mel

1/4 tsk flagesalt
 

Chokolade, smør og nutella smeltes over vandbad.

Sukker og æg piskes godt sammen. Chokoladeblandingen røres i, hvorefter mel og salt røres i.

Dejen hældes i en smurt form og bage i 30 minutter ved 180°.
 

Kagen skal nu afkøle.
 

Ganache:

100 g mælkechokolade

130 g Nutella eller anden chokolade-smøre-pålæg

1 dl piskefløde
 

Smelt chokolade og Nutella over vandbad. Flødes bringes forsigtigt i kog, hæld det over chokoladen og rør det forsigtigt sammen - indtil ganachen er blank. Giv lige ganachen en tur med en stavblender - pas på der ikke piskes/røres for meget luft i. Stil ganachen i køleskabet i 1-2 timer og smør den derefter ud over den kolde kage.

 

(c) 2024 e-fri.dk