Æblekage, krydret

Lille portion

1 dl rosiner
1 dl æblejuice eller -most
50 g smør
2 æg
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljesukker 
350 g hvedemel
1 tsk. kanel, stødt
½ tsk. allehånde, stødt
¼ tsk. nelliker, stødt
1 tsk. bagepulver
300-400 g æblebåde
1 spsk. kanelsukker
 

Start med at varme æblejuice/-most lidt op og læg rosinerne i blød her i.
Smør smeltes og afkøles indtil håndvarm.
Æg, sukker og vaniljesukker røres sammen, smør røres i.
Rosiner og cider røres i, hvorefter mel, krydderier og bagepulver røres godt i.
Dejen bredes ud i et ildfast fad, der er smurt med smør eller lignende. Æblebådene stikkes ned i dejen og kanelsukker drysses over.

Kagen bages i 35-40 min. ved 180°.


(c) 2024 e-fri.dk