Æblekage

4 æbler, gerne syrlige

2 æg

150 g rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

50 g smør, smeltet

3/4 dl mælk

100 g hvedemel

50 g fuldkornshvedemel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel, stødt
¼ tsk. groft salt

1 tsk. kanelsukker


Æblerne skrælles, kernehus fjernes og æblerne skæres ud i både. Læg dem i koldt vand.

Æg og sukker piskes godt sammen.

Smør og mælk piskes i æggeblandingen.

Mel (de 2 slags), bagepulver, kanel, salt og vanilje blandes sammen og vendes i æggeblandingen.

Dejen hældes i en smurt form.

Æblerne drænes og placeres på dejen (her mulighed for at lave mønster på kagen) og drys kagen med kanelsukkeret.
 

Kagen bages ved 185° i ca. 30 min.

 

(c) 2024 e-fri.dk