Varme hveder

til 12 boller

2 dl mælk, håndvarm
25 g gær
100 g smør, blødgjort
3 æg
ca. 500 g hvedemel
1 spsk. rørsukker
2 tsk. kardemomme, stødt
1 tsk. groft salt
lidt mælk til pensling

Gæren røres ud i mælken - smør og æg røres godt i.
Tilsæt hvedemel, rørsukker, kardemomme og salt og ælt til en samlet dej - ælt i ca. 5 min.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Dejen slåes ned og æltes igennem igen og formes til 12 boller.
Bollerne placeres i en form eller et ildfast fad (ca. 20X30 / 20/20) - husk at smøre godt.
Lad efterhæve i 1 time:
Bollerne pensles med mælk og stilles i kold ovn og bages ved 200° i 20 min.

Husk rigeligt med smør.
Kan godt fryses.


(c) 2024 e-fri.dk