Rugbrødsboller

20-25 boller

33 cl mørk øl
25 g gær
2 tsk. sirup
2 tsk. salt
2 dl kærnemælk
200 g rugkerner, knækkede
85 g hørfrø
150 g hvedemel
120 g fuldkornshvedemel
270 g rugmel

1 dl af øllet varmes forsigtigt op. Gæren røres ud i øllet - tilsæt gerne sirup og salt imens.
Kærnemælk, resten af øllet, rugkerner og hørfrø tilsættes.
De 3 slags mel tilsættes og dejen æltes godt sammen - jeg bruger en røremaskine, da det er tungt arbejde.
Lad hæve tildækket ved stuetemperatur i 2-2½ time.
Dejen slås ned, og formes til 20-25 boller - lav dem evt. flade, så de passer ned i en madkasse. Dejen er ret klistret, så sørg for godt med mel på hænderne.
Stilles på en bageplade (med bagepapir) og lad efterhæve i 1½ time.
Bages ved 170° i 20-25 min.

Disse boller egner sig fint til frysning, så kan man aftenen før tage ud til madpakkerne.

 


(c) 2024 e-fri.dk