Müsliboller 2

Med tranebær, rosiner og dadler

Antalles varierer alt efter hvor store man vælger at lave dem.
 

25 g tranebær

50 g rosiner

30 g dadler, skåret i små tern

150 g smør, smeltet og afkølet

25 g gær

3½ dl vand, håndvarmt

2 spsk. sirup - f.eks. ahornsirup

2 tsk. salt

2 spsk. solsikkekerner

2 spsk. hirsefrø

3/4 dl havregryn

2 spsk rugflager

250 g fuldkornshvedemel

20 g mørk chokolade, hakket

1 banan, skåret i tern

1/8 tsk. stødt kanel

1/8 tsk. stødt kardemomme

ca. 450 g hvedemel
 

Tranebær og rosiner overhældes med kogende vand, og lad trække i 20 min., før man dræner vandet fra. Jeg lader dem trække hver for sig, for ikke at de afgiver farve til hinanden.

Gæren røres ud i vandet og sirup, salt og smør røres i.

Solsikkekerner, hirsefrø, havregryn, rugflager, fuldkornshvedemel, rosiner, tranebær, dadler, krydderier, chokolade og banan røres i.

Hvedemel blandes i og dejen æltes til den er glat. Lad hæve ved stuetemperatur i 1½ time.

Dejen slåes ned, formes til  boller der efterhæver i 30 min.

Bollerne bages ved 180° i 15-20 min.

 

(c) 2024 e-fri.dk