Med tranebær, rosiner, blåbær og kirsebær.
Antalles varierer alt efter hvor store man vælger at lave dem.
35 g rosiner
30 g tørrede kirsbær
30 g tørrede blåbær
30 g tørrede tranebær
150 g smør, smeltet og afkølet
25 g gær
1½ dl vand, håndvarmt
2 spsk. honning
2 tsk. salt
2 dl yoghurt eller lignende surmælks-produkt
2 spsk. solsikkekerner
2 spsk. hirseflager
3/4 dl havregryn
2 spsk rugflager
250 g fuldkornshvedemel
20 g mørk chokolade, hakket
1 banan, skåret i tern
1/8 tsk. stødt kanel
1/8 tsk. stødt kardemomme
ca. 450 g hvedemel
Tranebær, rosiner, blåbær og kirsebær overhældes med kogende vand, og lad trække i 20 min., før man dræner vandet fra. Jeg lader dem trække hver for sig, for ikke at de afgiver farve til hinanden.
Gæren røres ud i vandet og honning, salt og smør røres i.
Solsikkekerner, hirseflager, havregryn, rugflager, fuldkornshvedemel, rosiner, tranebær, krydderier, chokolade og banan røres i.
Hvedemel blandes i og dejen æltes til den er glat. Lad hæve ved stuetemperatur i 1½ time.
Dejen slåes ned, formes til boller der efterhæver i 30 min.
Bollerne bages ved 180° i 15-20 min.