Knækbrød

antal? Ja det afhænger af hvor store man ønsker dem, så mellem 2 stk. og "rigtig mange".

2 dl vand
1¼ dl rapsolie
1 tsk. salt
1 dl havregryn
1 dl hirsefrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2½ dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk. bagepulver
65 g revet emmentaler ost

Hæld vand og olie sammen og tilsættes saltet hertil.
Resten af ingredienserne røres godt sammen, hvorefter vand+olie+salt røres i.
Del dejen i 2 portioner, der rulles ud (eller trykkes ud) mellem 2 stykker bagepapir, indtil dejen er 2-3 mm tyk.
Skær dejen ud i de former man ønsker: firkanter, trekanter eller andet. Man kan anvende hvad som helst skarpt: kniv, spartel, pizzahjul, klejnespore o.lign. Skære-linjerne bruges efter bagningen til at knække brødene fra hinanden.
Bag knækbrødene ved 180° i 15-20 min - eller indtil de er let gyldne og sprøde.
Lad afkøle på en risk, knæk dem fra hinanden og opbevar dem i en tæt bøtte i 2 uger.


(c) 2024 e-fri.dk