Grovbolle 16 gulerod, quinoa og solsikke

- gulerod, quinoafrø og solsikkekerner

4 dl lunkent vand

25 g gær

1 æg

1 spsk. honning

2 tsk. groft salt

80-85 g smør, smeltet og afkølet
2½ dl revet gulerod

2 spsk. quinoafrø - her i en rød variant

2 spsk. solsikkekerner

300 g fuldkornshvedemel

450 g hvedemel
 

Gæren røres ud i vandet og æg, honning, salt og smør røres i.
Gulerod, quinoa og solsikke røres i.

De 2 typer mel blandes i og dejen æltes til den er glat. Lad hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Dejen slåes ned, formes til boller, der efterhæver i 20-30 min.

Bollerne bages ved 180° i 15-20 min.

Hvis man trykker bollerne flade, passer de nemmere ned i en madkasse til frokost i skole og lignende.


(c) 2024 e-fri.dk