
20-30 boller
50 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk honning eller sirup
1 dl yoghurt naturel
75 g dadler, køb hel og hak dem godt eller køb dadelmasse
150 g havregryn, finvalset
1-1½ tsk kanel, pulver
½ tsk. ingefær, pulver
1 tsk. groft salt
2 æbler, revet groft
600-800 g hvedemel - nogle æbler afgiver mere væde end andre, så prøv dig frem.
1 æg til pensling
Anbefaling:
man kan med fordel blende eller hakke yogurt og dadlerne/dadelmassen godt sammen, for at undgå store dadel-klumper i dejen.
Udrør gæren i lunkent vand.
Tilsæt honning/sirup, yoghurt, dadler, havregryn, kanel, æg, sirup og salt. Rør godt.
Tilsæt æblerne og under omrøring tilsættes hvedemel. Start med 600 g og fyld i indtil du får en dej der kan formes til boller.
Stilles til hævning, et lunt sted, i 1½ time.
Dejen slåes ned, formes til boller, og efterhæver derefter i 30 min.
Bollerne pensles med sammenpisket æg, og bages ved 180°, i forvarmet ovn i ca. 20 min.