Husk: man kan justere hvor stærk saucen bliver ved at medtage membraner og kerner, eller at undlade dem, da meget at "det stærke" sidder i disse to dele.
ca. 2 dl
1 tsk. jomfruolivenolie
6 jalapeños, i skiver
1 spsk løg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
1 granny smith æble, skrællet og udkernet
2 spsk. frugteddike - sødmen er vigtig
2 spsk. vand
1-2 tsk. honning - for at modvirke syren
1 spsk. limesaft
¼ tsk. salt
Atamon (se dosering på flasken/pakken)
Olien varmes op i en gryde.
Jalapeños, løg og hvidløg vitses i olien i ca. 4 min.
De svitsede grøntsager overføres til en blender, æble tilsættes sammen med eddike, vand, honning, limesaft og salt.
Sørg for at blende godt.
Før tilbage i gryden og giv et hurtigt opkog, for at blødgøre æblefibrene.
Lad simre i 2-3 min.
Tag af varmen, atamon tilsættes og saucen hældes i et atamonskyllet flaske/glas.
Udviklet af Esben, Juli 2025