4 prs.
Spaghetti:
450 g spaghetti
Vand
1 spsk. olivenolie
Salt
Sæt vandet til at varme op, mens fyldet og saucen tilberedes.
Spaghetti koges i en stor gryde med vand, salt og olie.
Når spaghettien er kogt al dente, sies vandet fra: 4-5 dl gemmes til senere.
Spaghettien holdes varm.
Fyld:
300-400 g bacon i tern, dansk eller italiensk: begge kan bruges.
1 stort løg, i tern
3-4 fed hvidløg, hakket
Løg, bacon og hvidløg, svitses sammen i en gryde eller en sauter pande, indtil bacon er sprød.
Forbered saucen imens.
Sauce:
100 g revet ost, helst pecorino romano
6 æggeblommer
salt og peber
Ost, æggeblommer, salt og peber røres godt sammen.
Spaghetti carbonara:
spaghetti, kogt
fyld, svitset
sauce, rørt sammen
4-5 dl af pastavandet
Der skal arbejde hurtigt, for at retten ikke skal blive kold.
Spaghettien hældes ned til fyldet, saucen hældes over og pastavandet hældes ved. Det hele blandes godt med 2 gafler (som hvis det var en salat), og serveres evt. med ekstra ost ved siden af - til at drysse over.
Udarbejdet af Esben, 2025