4 prs.
Gnocchi:
250 g gnocchi
vand
1 tsk Salt
Vand og salt bringes i kog.
Gnocchi hældes i det kogende vand, og når de flyter til toppen, er de færdige.
Gnocchi holdes varm.
Fyld:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg, i tern
2 fed hvidløg, hakket
200-250 g bacon, i tern
2 spsk. smør
250 g champignoner, i tern
Svits, i en gryde, løget i olien, tilsæt derefter hvidløg og bacon, og steg indtil baconen er sprød.
Baconblandingen tages op med en hulske.
Smørret smeltes i gryden, og champignonerne svitses heri i 5-6 min., omrøres et par gange.
Baconblandingen hældes tilbage i gryden.
Hold varm.
Sauce:
3 dl fløde
3 æg
100 g revet parmesanost
Salt
Peber, friskkværnet
Fløde, æg, ost, salt og peber piskes godt sammen.
Carbonara:
Der skal arbejde hurtigt, for at retten ikke skal blive kold.
Gnocchi hældes ned til fyldet, og saucen hældes over. Det hele vendes sammen og serveres med ekstra parmesanost ved siden af - til at drysse over.