6-8 prs.
2 spsk. olivenolie
500 g oksefars
1 stor hel chili, hakket fint
6 fed hvidløg, hakket fint
2 tsk. spidskommen, stødt
1 tsk. oregano, hakket
¼ tsk. cayennepeber
1½ tsk. groft salt
1 stort løg, i små tern
1 stor peberfrugt, hakket fint
1 dåse kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
2½ dl oksebouillon
200 g cheddar, revet
smag til med salt og peber
400-500 g pasta
vand+salt+olie
Olien varmes op i en gryde eller sauterpande.
Kødet findeles i olien og brunes godt.
Tilsæt chili, hvidløg, spidskommen, oregano, cayennepeber og salt og lad simre i 2 min. under låg.
Tilsæt løg og peberfrugt og lad simre med i ca. 5-7 min. under låg.
Bønner, tomat og bouillon tilsættes og lad simre i 15 min. under låg.
Varm vand, olie og salt op til pastaen og kog pastaen intil den er næsten klar (den får mere i ovnen).
Før vandet hældes fra pastaen, tager man ca. 1-1½ dl af pastavandet og hælder over til kødsaucen - dette giver lidt stivelse.
Den drænede pasta hældes i kødsaucen sammen med 150 g af den revne ost - vendt godt rundt.
Hæld over i et ildfast fad, hvis sauterpanden ikke tåler at komme i ovnen og drys de sidste 50 g ost ovenpå retten.
Stil i ovn ved 200° indtil osten bobler og bliver let gylden (tager ca. 10 min).