6-7 prs.
3 spsk. olivenolie
25 g smør
1 stort løg
4 dl knoldselleri i strimler
200 g bacon
2-4 fed hvidløg
500 g oksefars
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater eller tilsvarende i friske
5 dl bouillon
1 dl rødvin
2 tsk. oregano
½ tsk. revet muskatnød
½-1 tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
1 tsk. peber friskkværnet
½-1 tsk. groft salt
25 g parmesan, som et helt stykke
½ dl røde linser
Løg hakkes, selleri skæres i tynde strimler, bacon skæres ud i mindre stykker og hvidløg hakkes.
Varm olie og smør op i en stor gryde, tilsæt løg, selleri og bacon. Steges i 5 min.
Rør hvidløg og fars i, og lad kødet brune. Skru ned for varmen og lad koge videre i 10 min.
Tomatpuré røres i og lad koge i 1-2 min.
Tomat, bouillon og rødvin røres i, og det bringes i kog. Tilsæt oregano, muskatnød, chili og paprika og krydder med salt og peber.
Tilsæt parmesan og linser, læg låg på gryden og lad koge 45 min. Der skal omrøres i ny og næ.
Saucen smages til inden serveringen.
Spagetti til 4 prs.
Spagetti koges og serveres sammen med saucen.
Drysses med parmesan før spisningen.