Kartoffel og kyllingegryde

4-5 prs.

500 g kartofler, vaskede/skrællede og skåret i mundrette stykker
2 spsk neutral olie
250-400 g kyllingebryst, skåret i mundrette tern
1 løg, skåret i tern
200 g broccoli buketter
2 forårsløg, skåret i skiver
1 stor gulerod, skrællet og skåret i skiver
1-2 chilifrugter, skåret i skiver
2-3 hvidløgsfed, skåret i skiver
25 g smør
5-6 dl madlavningsfløde
½ dl røde linser
1 dåse sorte bønner (ca. 240 g - gerne fra dåse)
200 g lagret cheddar, skåret i små terne eller revet
salt og peber

Kartoflerne koges i let saltet vand i 7 min. Tag op af vandet og stil til side.
Olien varmes op i en stor pande, en gryde eller en sauterpande.
Kyllingekødet tilsættes og steger godt i ca. 10 min.
Tilsæt løg, broccoli, forårsløg, gulerod, chili, hvidløg og lad stege med i 5-6 min.
Tilsæt smør og kartoflerne og lad stege yderligere i 5-6 min.
Madlavningsfløde, bønner og linser tilsættes.
Når retten igen koger, tilsættes osten - fra nu af skal der røres ofte.
Smag til med salt og peber.
Retten skal nu simre i 40 min. under omrøring.
Afslut med at gratinere i ovn ved 200 i 20 min.


(c) 2025 e-fri.dk