Æblemarmelade

½ kg spiseæbler
1½ spsk. citronsaft
1 dl vand
4 tsk. vaniljesukker
evt Maizena til jævning
Evt. Atamon (se doseringen på flasken)

Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Æblerne vaskes, skrælles, befries for kernehus o. lign. og hældes i rigeligt vand tilsat citronsaft (skal være dækket).
Vandet hældes fra æblerne, der hældes i en gryde sammen med 1 dl vand. Bringes i kog og koger indtil æblerne er møre.
Vaniljesukker tilsættes - smag til, da frugter har forskellig sødme.
Vurder om marmeladen skal blendes.Marmeladen blendes til en fin mos og bringes igen i kog. Sukker tilsættes, 
Marmeladen jævnes evt., tages af varmen og atamon tilsættes evt.
Hæld på glas mens varm og luk straks.


(c) 2025 e-fri.dk